Meidän on taattava turvallinen lapsuus

02.04.2019

Nyt esille tulleet lasten hyväksikäyttötapaukset ovat luonteeltaan todella vastenmielisiä. Mistä kumpuaa tällainen pahuus ja toisen heikommassa asemassa olevan ihmisen totaalinen alistaminen. Poliisin on selvitettävä tilanne perinpohjin ja oikeuslaitoksen tehtävä on sitten jakaa asiasta tuomiot.

Syyllisten rankaisemisen rinnalla on kiinnitettävä erityistä huomiota uhrien ja heidän läheistensä tukeen ja terapiaan. Nyt esille tulleet tapaukset on hoidettava huolellisesti ja ajan kanssa. Toivotaan myös, että tämä kauhea tapahtuma kannustaa kaikkia mahdollisia uhreja lasten hyväksikäyttöringeistä tulemaan nyt esiin. Nämä pahuuden ringit on saatava paljastettua, lapset pelastettua ja hoidettua.

Lapset ja nuoret tarvitsevat luotettavan aikuisen elämäänsä. Yhteiskunnan on tuettava perheitä aivan varhaislapsuudesta alkaen, jotta vanhemmuus kehittyisi oikealla tavalla ja luotettava tuki olisi olemassa meidän kaikille lapsille. Sosiaalitoimen ja lastensuojelun toimenpiteiden tulee olla oikea-aikaisia ja -laatuisia, jotta pidämme lapsemme turvassa. Tässä ennaltaehkäisy on parasta ja edullisinta hoitoa.

Oskari Valtola
Työterveyslääkäri
Kansanedustajaehdokas (kok.)