Oskari Valtola - Miksi eduskuntaan?

Olen 43-vuotias naimisissa oleva kolmen lapsen isä. Olen syntyisin Mikkelistä, jonne palasin opiskeltuani lääketiedettä Helsingissä kuuden vuoden ajan. Työskentelen tällä hetkellä työterveyshuollon erikoislääkärinä Etelä-Savon Työterveys Oy:ssä. Vaimoni Suvi työskentelee kaupungineläinlääkärinä. Kaksi vahinta lastani käyvät ala-astetta ja nuorin lapsistani on esikoulussa.

Harrastukseni ovat kaikenlainen urheilu, lukeminen ja yhdistystoiminta. Rakkaita lajejani ovat squash, crossfit, juoksu ja pyöräily. Liikumme paljon yhdessä lasten kanssa paljon. Olen ollut mukana eri urheiluseurojen toiminnassa erilaisissa rooleissa seuran puheenjohtajasta lipuntarkastajaan.

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnan toiminnasta, mutta palo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen syttyi todella soteuudistuksen myötä. Toimiessani Suomen Lääkäriliiton Mikkelin Paikallisosaston puheenjohtajana perustimme kansanliikkeen syksyllä 2016 ajamaan keskussairaaloiden etua päivytys- ja keskittämisasetuksen valmistelussa. Tämä oli mielenkiintoista aikaa ja herätti halun vaikuttaa yhteiskuntamme asioihin.

Minut valittiin Mikkelin kaupunginvaltuustoon Kokoomuksen ehdokkaana varsin suurella äänimäärällä ensikertalaiseksi. Tämän äänestäjien osoittaman luottamuksen pohjalta sain hoidettavakseni kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajan tehtävän ja Etelä-Savon maakuntavaltuuston 2. varapuheenjohtajan tehtävän. Tämä aika on opettanut minulle paljon ja vakuuttanut, että yhdessä voimme vaikuttaa asioihin.

Nyt olen ehdolla eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueelta Kokoomuksen listalla. Haluan olla vaikuttamassa rakkaan isänmaani Suomen tulevaisuuteen suurten muutosten edessä. Teknologinen murros, globalisaatio ja väestörakenteen muutos haastavat yhteiskuntamme ennen näkemättömällä tavalla. Nyt tarvitaan kokonaisvaltaista näkemystä, inhimillisyyttä, tulevaisuuden toivoa, työelämä- ja soteosaamista päätöksentekoon. Nämä elementit pystyn tuomaan mukaan tulevaisuuden lainsäädäntötyöhön eduskunnassa.

Tule mukaani, viedään yhdessä Suomea oikeaan suuntaan, eteenpäin.